Zuid Gran Canaria: mooie landschappen, mooie stranden en mooie mannenHet zuiden en het noorden van Gran Canaria verschillen van elkaar als dag en nacht. Waar het noorden van Gran Canaria groen en begroeid is, zo is het zuiden erg woestijnachtig. Gran Canaria wordt ook wel het kleine continent genoemd, omdat het zo’n verscheidenheid aan landschappen kent.

In het zuiden van Gran Canaria vind je de toeristische plaatsen Maspalomas, Playa del Ingles en San Agustin. Langs de kust zijn er talloze hotels en appartementencomplexen gebouwd, waar mensen die een pakketreis hebben geboekt hun vakantie vieren. De stranden hier zijn een stuk mooier dan in het noorden.

Tumbleweeds in de duinen

In het zuidelijkste puntje van Gran Canaria liggen de Dunas de Maspalomas, een enorme duinenformatie waar ik me in de Sahara waande. Ik zag me al op een kameel (die stinken en zitten onder de vlooien, maar dat doet niets af aan het romantische beeld. Ik heb er ooit opgezeten maar werd zo misselijk dat ik daarna mijn ingewanden eruit heb gekotst) door de duinen trekken.

Helaas zag ik geen kamelen liggen en hebben we de duinen te voet bedwongen. De zon ging bijna onder en we wilden deze gaan zien vanaf een hoge duin. Met zijn tweeën zijn we door de dunas gerend en zaten we net op tijd bovenop een duin om te genieten van een prachtige zonsondergang. Zodra de zon onder was begon het harder te waaien en werden we gezandstraald. We zagen een echte tumbleweed over de duinen rollen!

Roofvogels, papegaaien en dolfijnen

Het zuiden van Gran Canaria is ook een geliefde overwinter bestemming voor homo’s. Overal wappert de kleurige vlag en er wordt een gay pride gehouden waar Justine Pelmalay optreed. Je ziet prachtige jonge mannen hand in hand lopen, maar ook bejaarde stellen.

Het Palmitos Park is een mix tussen het dolfinarium en een dierentuin. Op onze rit door zuid Gran Canaria zijn we hier geweest. Er worden verschillende shows gegeven zoals een roofvogelshow, een papegaaienshow en een dolfijnenshow.

Daarnaast is er een cactustuin ( nadat ik mijn mond vol met naalden had heb ik niets meer met cactussen. Eet nooit, maar dan ook nooit cactus in de vrije natuur) en kun je door vogelkooien lopen. Wij vonden het zelf een beetje tegenvallen maar ik denk dat het voor ouders met kinderen best leuk is.

Benieuwd naar het noorden en midden van Gran Canaria? Lees ons hele verhaal!Reacties

reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *