Wijziging van plannen: van Sicilië naar Zanzibar!

Strand met huisjes in ZanzibarEigenlijk zouden we nu vertrekken naar het prachtige Sicilië. Een eiland waar ik al heel lang graag naartoe wil! Helaas zitten de weersvoorspellingen niet echt mee en zijn de vooruitzichten voor Sicilië heel veel regen voor het gehele eiland op uitzondering van de Etna waar het sneeuwt. Niet echt het beeld dat je hebt bij Sicilië dus.

We zouden van woensdag tot zondag gaan en om nou vijf dagen in de regen te zitten… Daar hebben we niet zo’n zin in, want dat kunnen we in Nederland ook. En we hebben wel hele goedkope vliegtickets, maar als je in Sicilië bent moet je natuurlijk ook een hotel betalen, eten, een huurauto, entreegelden, enzovoort. Dat vonden we super zonde en dus besloten we om even verder te kijken: wat gaan we doen? Blijven we thuis of kijken we of er iets anders mogelijk is? We kozen voor het laatste.

Eigenlijk wordt het de komende week op alle zuidelijke bestemmingen in Europa regenachtig. In Lissabon hebben we vorige week enorm veel geluk gehad met het weer, want daar stroomde het nu ook van de regen, terwijl ik er vorige week nog ben verbrand in het heerlijke zonnetje!


Omdat we maar kort de tijd hadden (maximaal negen dagen) vanwege werk en afspraken en pas dinsdagavond of woensdag konden vliegen en uiterlijk donderdagochtend terug, hadden we niet heel veel keus, maar dat maakt het kiezen ook niet zo moeilijk.

Op naar Schiphol!

We zagen via Tui een prachtige aanbieding naar het paradijselijke Zanzibar! Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania, iets ten zuiden van de evenaar. Het is een geliefde huwelijksreisbestemming met veel witte stranden en een azuurblauwe zee.

We waren op slag verliefd en boekten nog dezelfde avond. Dus in plaats van naar Sicilië gaan we nu naar Zanzibar. We vliegen woensdagochtend om 07:40 uur vanaf Schiphol en komen ’s avonds aan.

Omdat we zo vroeg vliegen en ik altijd bang ben dat er onderweg wat gebeurt of dat we midden in de nacht in een monsterfile komen (we moeten ongeveer 2,5 uur rijden naar Schiphol) slapen we dinsdag in het Citizen M hotel op Schiphol. We hebben daar vaker geslapen en je hebt daar ienieminie hotelkamers met een douche en toilet middenin de kamer en uitzicht op de vliegtuigen. Alles bedien je daar met iPad. Heel bijzonder!

We hebben heel veel zin in onze reis naar Zanzibar en we kunnen niet wachten. Nog een nachtje slapen!Reacties

reacties

Een gedachte over “Wijziging van plannen: van Sicilië naar Zanzibar!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *