Wat doen we als we niet op reis zijn?

Buiten werkenTien januari zijn we teruggekomen van onze laatste lange reis. We zijn in de tussentijd nog wel een paar dagen naar Fontana Bad Nieuweschans geweest, maar we zijn de afgelopen maanden vooral heel hard aan het werk geweest!

Van mensen krijgen we vaak de vraag wat we doen precies doen als we niet op reis zijn. Bij deze een overzicht:

Mark en ik zijn allebei zelfstandig ondernemer. Met het reizen is dat ideaal: we gaan op reis wanneer we daar zin in hebben (dat is heel vaak!) en we hoeven geen rekening te houden met vakantiedagen of met termijnen voor het aanvragen van vakantie. Ideaal!

Websites en webshops ontwikkelen


Mark heeft sinds drie jaar zijn bedrijf Web&Media. Hij maakt websites, webshops en ontwerpt drukwerk zoals geboortekaartjes en visitekaartjes. In het begin was het nog erg spannend of hij wel voldoende klanten en opdrachten zou hebben. Hij begon middenin de crisis! Gelukkig is hij altijd druk en heeft hij van de crisis niet veel last gehad. Zijn bedrijf groeit nog altijd en doordat klanten tevreden zijn wordt hij aanbevolen en krijgt hij er nieuwe klanten bij.

Mark is dol op het maken van websites en ziet het echt als zijn hobby. Hij is ontzettend creatief en vind het leuk om voor onze eigen websites steeds weer een nieuw ontwerp te ontwikkelen.

Onverwachts succes met verkoop van Turkse visa

Een visum voor Turkije via TurkijeVisum.nl
Een visum voor Turkije via TurkijeVisum.nl

Sinds 1,5 jaar hebben we de website www.turkijevisum.nl.  Toen vorig jaar bekend werd dat een digitaal visum voor Turkije verplicht werd en het niet meer mogelijk zou zijn om dat visum op de luchthaven in Turkije te kopen had ik het idee om dat zelf aan te gaan bieden.

Het was namelijk via de website van de Turkse autoriteiten nogal lastig om het visum aan te vragen: zo kon dat alleen in het Turks, Frans of Engels en kon er alleen betaald worden met een creditcard. Niet iedereen in Nederland heeft een creditcard. Wij zijn gewend om online te betalen met iDeal. Daarnaast is het voor veel reizigers een uitdaging om de aanvraag voor het visum in het Engels te doen.


We hebben direct de website vastgelegd en konden binnen een paar weken van start. Mark maakte de website (die we binnenkort trouwens helemaal gaan vernieuwen!), ik schreef de teksten en we werkten samen met een programmeur die de beveiliging van de website deed en die een heel systeem ontwikkelde, zodat we de visa voor mensen zo snel en zo makkelijk mogelijk konden aanvragen.

Vooral de beveiliging was erg belangrijk omdat mensen heel persoonlijke gegevens invullen en we absoluut niet willen dat die gegevens in handen van hackers kunnen komen.

Dag en nacht doorwerken

TurkijeVisum.nl werd een enorm succes! Jaarlijks gaan ruim 1,3 miljoen Nederlanders en een heleboel Belgen naar Turkije en die hebben allemaal een visum nodig. Voor we het wisten vroegen honderden mensen per dag een visum via ons aan. Mark en ik werkten de klok rond om te zorgen dat we aan alle aanvragen konden voldoen.

Uiteindelijk werd het zoveel dat we het niet meer met z’n tweetjes aankonden en is er een callcenter voor de telefonie ingeschakeld en hebben we personeel aangenomen. Aan de eettafel (en met mooi weer buiten) zaten we de hele zomer met z’n allen te werken om te zorgen dat iedereen zijn visum zo snel mogelijk binnen zou hebben.


Na een paar maanden kreeg de media lucht van ons grote bedrijf dat we runden vanaf de keukentafel en kwamen er veel aanvragen voor interviews binnen. We kwamen op RTL 4 en 5, op de radio bij het NOS journaal op 3FM en op de regionale omroepen van Drenthe en Groningen (we wonen in Drenthe op de grens met Groningen). Superleuk en bijzonder!

Helaas werd ons idee al snel overgenomen. Onze website werd gekopieerd, teksten werden overgenomen en op onbetrouwbare en onbeveiligde websites neergezet. We moesten zelfs aangifte doen bij de politie!

Ook nu zijn we nog heel druk met TurkijeVisum.nl. In de wintermaanden konden we op reis omdat dat de rustigste periode is maar nu stromen de aanvragen weer binnen. Super leuk!

Bekijk hieronder ons interview op de regionale zenders in Groningen en Drenthe.

Webshops met de familie

We hebben ook een bedrijf samen met mijn vader en stiefmoeder. We hebben webshops (die Mark natuurlijk maakt) waar we verschillende producten verkopen. De grootste webshop die we hebben is www.singlesuits.nl. Hier verkopen we onesies, dat zijn huispakken die uit één stuk bestaan. We hebben ze ‘gewoon’ en in heel veel dierenvarianten.

Daarnaast verkopen we ook zomeronesies die wat dunner zijn en korte benen hebben. Onesies zijn op dit moment een enorme rage! Vooral onder tieners en twintigers worden ze veel gedragen. Veel scholen hebben tegenwoordig zelfs onesie dagen waarop alle leerlingen in hun onesie naar school komen!

Natuurlijk draag ik ze zelf ook graag. Ik ben niet zo’n fan van dierenonesies maar heb de gewone onesies in verschillende kleuren, super handig als je ze zelf verkoopt!

Nieuwe webshop voor reisproducten

Naast de onesies verkopen we ook houten horloges en zijn we net begonnen met de verkoop van rugzakken en slaapzakken. Mark is druk bezig met de nieuwe website www.outdoortravelstore.nl (binnenkort hier meer over) en we zijn afgelopen week bij Nomad op bezoek om met hun samen te werken.

We zijn super enthousiast dat we nu ook reisproducten gaan verkopen! Na drie jaar veel reizen weten we zelf wat we belangrijk en handig vinden en we kunnen er heel veel over vertellen. Daarnaast gaan we onze producten natuurlijk ook zelf uitproberen!

Reiswebsites en fotografie

Na onze reis door Mexico hebben we een website over Mexico gemaakt: www.mexicoinformatie.nl  en zijn we naar aanleiding van onze andere reizen bezig met websites over Amerika, Turkije en Macedonië. Deze worden in dezelfde stijl als Mexicoinformatie.nl gemaakt.

Omdat we altijd met honderd dingen tegelijk bezig zijn schiet het allemaal nog niet echt op maar dat komt vanzelf. Helaas zit er maar vierentwintig uur in een dag ;)

Naast al het bovenstaande zijn we nog met veel meer dingen bezig! Mark heeft net een fotostudio gekocht en maakt nu zelf de productfoto’s voor onze webshops en doet fotoshoots voor vrienden en familie. Studiofotografie is heel anders dan de reisfoto’s die Mark normaal maakt voor onze websites dus hij is er nog flink mee aan het oefenen.

Foto's maken voor de onesie webshop
Foto’s maken voor de onesie webshop

We hebben ontzettend veel ideeën voor nieuwe websites. De domeinnamen zijn al vastgelegd maar we hebben nog niet de tijd om er iets mee te doen. Langzaam strepen we ons to-do lijstje af, maar er komen elke keer zoveel dingen bij dat het lijstje alleen maar langer in plaats van korter wordt. We willen sowieso nog een lange reis door Mexico maken om de website uit te breiden.

Werken op reis

Aan het werk op reis
Aan het werk op reis

Het makkelijke is dat we overal ter wereld kunnen werken: we hebben alleen een goede internetverbinding nodig. De laptops en iPad gaan dan ook standaard mee op reis. We zijn nooit helemaal vrij omdat er altijd wel visa moeten worden aangevraagd, websites moeten worden gemaakt of emails en telefoontjes moeten worden beantwoord. Ook op reis werken we dus elke dag door.

Aan het werk in een motel in Amerika
Aan het werk in een motel in Amerika

We vinden ons werk geweldig en doen het met heel veel plezier en liefde. We werken heel veel (weken van honderd uur zijn niet ongebruikelijk) maar we doen wat we leuk vinden. We hebben de vrijheid om zelf onze uren in te delen. Zo begon ik eerst altijd ’s ochtends om zes uur met werken omdat ik altijd vroeg wakker ben. Nu begin ik pas veel later omdat ik eerst ’s ochtends ga sporten.

Mark werkt het liefste ’s nachts door omdat hij dan ongestoord kan werken. Er staat een bureau op de slaapkamer en als ik dan ’s avonds ga slapen werkt Mark vaak nog een aantal uren door. We hebben een heel verschillend ritme en op zich is dat wel goed als je samen leeft, samen slaapt, samen reist en dan ook nog samen werkt!

Ooh en naast alles wat ik hierboven heb beschreven hebben we ook sinds een halfjaar dit blog! Dat zijn we begonnen als geheugensteuntje voor de websites die we willen maken en om familie en vrienden op de hoogte te houden van alles wat we meemaken als we weer een paar maanden weg zijn. Uiteindelijk werd het allemaal iets groter en nu lezen een heleboel mensen ons blog! Daar zijn we super trots op en blij mee!Reacties

reacties

5 gedachten over “Wat doen we als we niet op reis zijn?”

  1. Wow wat ontzettend gaaf en wat een puur ondernemerschap zeg! Ik ben zelf (nog studerend) zzp’er en maak ook websites en webshops voor klanten. Enorm gaaf om te zien dat jullie beiden jullie dromen kunnen naleven. Wie weet is dat voor mij ook ooit weggelegd, hoe dan ook, supergaaf!

  2. Leuk om zo wat meer over jullie te weten te komen. Druk leventje hebben jullie zeg, maar zolang je doet waar je plezier in hebt, maakt dat niet uit, chapeau! Mexico is prachtig, heb vorig jaar een rondreis door dit mooie land gemaakt. Mochten jullie vragen hebben? Mail gerust! :-)

    1. Hoi Sieds! Bedankt voor je aanbod! Ben je alleen in Mexico geweest of ook in de aangrenzende landen? Belize lijkt me echt prachtig maar was niet zo veilig toen wij er waren om daar zelf met een huurauto naartoe te gaan. Dat was wel een tegenvaller :(

      1. Hoi Mandy, graag gedaan! Ik ben ook in Guatemala geweest, ook een aanrader om te bezoeken. En verder nog een dag in Honduras voor een bezoek aan Copán. Ik ben begonnen in Mexico City en langzaam afgezakt naar het zuiden. We zijn uiteindelijk geëindigd in Playa del Carmen. Ik heb evt. wel een route voor jullie. Wendy en Gerben van Reismeisje.nl zijn nu in Guatemala, maar hebben ook twee weken door Belize gereisd, zij hebben volgens mij geen problemen gehad. Balen dat het voor jullie tegenviel!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *