Onze toekomstige reizen

Bergen en dennenbomen in ZwitserlandOmdat we altijd de vrijheid hebben om op reis te gaan, boeken we onze reizen meestal een paar dagen van te voren. We gaan dus bijna altijd erg spontaan op vakantie. Vandaar dat we geen, zoals de meeste reisbloggers wel hebben, lijstje hebben van toekomstige reizen. Onze laatste reis naar Florida boekten we bijvoorbeeld twee dagen van te voren: we besloten maandag om op reis te gaan, boekten dinsdag een Fly-Drive en vertrokken op donderdag!

Zwitserland

Toch hebben we nu een paar reizen die we hoogstwaarschijnlijk gaan maken. Zo willen we deze of volgende maand naar Zwitserland om foto’s en video’s te maken voor een nieuwe webshop die we hebben opgericht met mijn ouders www.outdoortravelstore.nl. We willen zelf de rugzakken, slaapzakken, slaapmatten en tenten gaan uitproberen om zo goed advies te kunnen geven aan onze klanten. Natuurlijk gaan we in Zwitserland ook rondreizen en naar een paar prachtige bezienswaardigheden!

We zijn nog nooit echt in Zwitserland geweest, alleen er doorheen gereden. Het lijkt me een prachtig land met hoge, besneeuwde bergen, hemelsblauwe meren en natuurlijk lekkere kazen. Ooh en laten we de chocolade ook niet vergeten ;-)

Spanje


Toen we in Florida waren, hebben we tickets geboekt naar Spanje. Mijn familie gaat elk jaar in de zomervakantie naar Spanje en we gaan vaak een paar dagen langs. Deze keer gaan we een hele week! We vertrekken op 9 juli ’s ochtends vanaf het vliegveld Eindhoven. Dat is best een stuk rijden vanuit het noorden van Drenthe waar we wonen en omdat ik veel te bang ben dat als we midden in de nacht vertrekken we autopech krijgen of in een vreselijke file terecht komen, gaan we een dag eerder heen en overnachten we in een hotel op het vliegveld van Eindhoven.

We vliegen naar Reus waar we rond een uur of tien ’s ochtends aankomen en als het goed is staat mijn vader daar dan te wachten om ons op te halen!

Mijn ouders hebben een chalet gehuurd aan zee met een heerlijke veranda. Er staat een grote bbq waar mijn vader op kookt. Hij bakt er heerlijke tonijnsteaks op!

In de week dat we in Spanje zijn gaan we natuurlijk heerlijk relaxen op het strand, uitgebreid tapas eten maar we gaan ook naar een paar bijzondere stadjes: zo gaan we een paar dagen naar Albarracin, een Spaans nationaal monument. Dit stadje ademt geschiedenis en we hebben er dan ook heel veel zin in om hiernaartoe te gaan.

Verenigde Staten


Waar we de rest van het jaar naartoe gaan is nog lang niet zeker. Het hangt er altijd van af hoe druk we met werken zijn. Daarnaast moet er op de bestemming een goede internetverbinding zijn. Het plan nu is om in augustus en september naar Amerika, Canada en Alaska te gaan. We willen dan naar San Francisco vliegen, daar een auto huren en vanaf daar via Washington, Oregon en Canada helemaal door te rijden naar Alaska. Terug willen we dan door het binnenland via Yukon, Montana en Idaho terug te rijden naar San Francisco.

Probleem is dan wel dat er een enorm tijdsverschil is waardoor het voor klanten lang duurt voor ze antwoord krijgen. Daarnaast rijd je soms door de middle of nowhere waar je geen bereik hebt, ook niet echt handig. We zitten hard te denken hoe we dit moeten regelen want dit is voor ons een absolute droomreis!

Een andere optie is om naar de oostkust van Amerika te gaan. Goedkoop vliegen met Arke naar Orlando Sanford zoals we afgelopen maand hebben gedaan, daar een auto huren en dan langs de kust omhoog rijden naar Maine. De terugweg gaat dan via de Niagarawatervallen en dan door het binnenland via Pennsylvania, Virginia, Tennessee, Mississippi naar de kust in Louisiana en vanaf daar via de kust lang Alabama en terug naar Florida. Het tijdsverschil tijdens deze reis is zes uur.

Lastig om te kiezen! We zijn er nog lang niet uit en misschien wordt het uiteindelijk totaal iets anders!Reacties

reacties

2 gedachten over “Onze toekomstige reizen”

  1. Heerlijke vooruitzichten zeg! Zwitserland is prachtig, ik kom er elk jaar bij vrienden die ik tijdens mijn reis door Venezuela heb ontmoet.. Ik ga eind juli weer een weekendje die kant op! :-) Spanje is ook prachtig, en jullie reis naar de VS, wat gaaf zeg!! Vooral Alaska en Yukon lijken mij ook super.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *