Loro Parque Tenerife: leuk uitstapje voor families met kinderenSiam Park en Loro Parque zijn twee pretparken van dezelfde eigenaar op Tenerife. Het Siam Park is een waterpark en verkozen tot beste waterpark ter wereld. Het Loro Parque is een dierentuin en dolfinarium in één en behoort tot de top drie dierentuinen ter wereld. We hebben een combi ticket voor beide parken gekocht en ons flink vermaakt!

Oppassen voor de soakzone

Loro Parque is één van de bekendste attracties op Tenerife. Het park is ooit begonnen als papegaaienpark en nog steeds vind je er een papegaaienshow en heel veel vogels. Daarnaast heeft het park zich steeds meer ontwikkeld als dolfinarium: er worden shows gegeven met dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen.

Als je naar een orka show gaat, kijk dan goed uit waar je gaat zitten. Er is een flink grote soakzone en als je daar plaats neemt, word je gegarandeerd nat. En ik kan het weten!

De orka show is afgekeken van Seaworld en toen ik daar was wilde ik natuurlijk met de bek vooraan zitten! Mark wees me op de soakzone, maar ik zei dat je op de tweede rij niet nat zou worden. Dat is immers bij het dolfinarium in Harderwijk ook niet zo ;-)

Stinken naar haring en een kapotte camera

Het dolfinarium in Harderwijk was mijn enige referentiekader en ik wilde persé vooraan zitten, dus namen we plaats op de tweede rij zodat we de orka’s goed konden zien. Er werden filmpjes afgespeeld met als waarschuwing “you will get wet!” En vooral veel huilende natte kinderen. En nog steeds ging er bij mij geen lichtje branden dat ik wel eens nat zou worden op mijn ‘veilige’ tweede rij.

Ik had die dag mijn mooie jurk aangetrokken, want in al die nationale parken was dat niet zo handig. Toen de orka ineens heeeeel dichtbij kwam, was ik helemaal gelukkig. Wat een mooie foto’s kon ik zo maken!

Hij dook onder, ineens komt die hele grote staart omhoog en begint die water het publiek in te smijten! Vies zout, vissig water! Over mijn nette jurk en mijn camera die ik vol in het waterkanon hou omdat ik zo’n mooie foto van de orka wilde nemen!

De rest van de dag rook ik naar haring en mijn camera heeft het niet overleefd. De verdere  reis hebben we foto’s met de mobiele telefoon gemaakt. Goed… hier heb ik van geleerd en ik ga nooit meer te dicht bij een aquarium zitten.

In Sea World was in de soakzone zitten niet zo'n goed idee
In Sea World was in de soakzone zitten niet zo’n goed idee

Aapjes kijken

Als je niet nat wilt worden, kun je ook in Loro Parque beter buiten de soakzone gaan zitten. Ook hier worden de orka’s aangemoedigd om je nat te spetteren met hun staart. De bezoekers die ik bij de orka show vooraan zag zitten waren wel goed voorbereid: de meesten had een regenponcho aan en wilden vooral zo nat mogelijk worden!

Behalve orka’s zijn er nog veel meer dieren zoals tientallen soorten bijzondere vogels, leguanen, miereneters (die had ik nog nooit gezien) en gorilla’s. In een prachtig verblijf met een waterval wonen twee gorilla’s. Wat een prachtige beesten!

Ze zaten wel steeds expres met hun rug naar het publiek, dus ik weet niet of ze het wel zo leuk vinden om dagelijks door honderden mensen bekeken te worden. Het was echt een geval van “aapjes kijken”.

Op een loopband langs de pinguïns

Wat ik helemaal geweldig vond was het pinguïnverblijf! Dat is een supergroot verblijf waar vier soorten pinguïns wonen. Je hebt er de keizerspinguïn (de grootste pinguïnsoort), de ezelspinguïn, de stormbandpinguïn  en mijn favoriet: de zuidelijke rotspinguïn met zijn prachtige wenkbrauwen!

De altijd vrolijke zuidelijke rotspinguïn
De altijd vrolijke zuidelijke rotspinguïn

Je gaat staan op een loopband en in ongeveer tien minuten wordt je het hele verblijf doorgesjeesd (niet dus, het gaat super langzaam, maar zo heb je wel de kans om alle pinguïns goed te bekijken).

Beste dierentuin ter wereld?

Zelf vonden we Loro Parque een beetje tegenvallen. Het is verkozen tot de op twee na beste dierentuin ter wereld door Tripadvisor, maar dat was het voor ons zeker niet. Alle shows waren vrij rustig en kalm en de dolfijnen en zeeleeuwen doen dezelfde trucjes die ze ook in andere dolfinariums doen.

Niets speciaals waardoor het één van de beste dierentuinen ter wereld zou moeten zijn. Ik denk dat wel een heel leuk park is als je kinderen hebt en je met hun even iets anders wilt dan zon, zee, strand en zandkastelen bouwen.

Lees meer over het andere park, Siam ParkReacties

reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *