Lissabon: een paar heerlijke dagen in de zon

Lissabon: een paar heerlijke dagen in de zonAfgelopen weekend zijn we naar het heerlijke Lissabon geweest. Voor ons was het de eerste keer in Portugal! Via Ryanair vonden we goedkope vliegtickets (16 euro per vlucht, dus met zijn tweeën retour voor slechts 64 euro) en zaterdagochtend vlogen we om acht uur naar Lissabon!

We vlogen vanaf Bremen, dat ligt op minder dan twee uur rijden vanaf ons huis. Dichterbij dan Schiphol of Eindhoven. Omdat het erg onstuimig weer werd (veel wind en regen) en omdat we zo vroeg vlogen, besloten we een nachtje in een hotel op het vliegveld van Bremen te slapen. Het was ideaal: we parkeerden onze auto in de parkeergarage tegenover de speciale Ryanair terminal en liepen in een paar minuten naar ons hotel.

Ontbijten in het hotel
Ontbijten in het hotel

Na een heerlijke nacht slapen (en vroeg weer op) genoten we van een heerlijk ontbijt. Een uur voordat onze vlucht ging waren in de terminal. Daar lieten we voor het eerst onze boardingkaarten op de mobiel zien. Je hoeft ze niet meer uit te printen maar met de Ryanair app kun je zo gewoon laten zien. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je de vliegtickets bent vergeten!

Screenshot van de Ryanair app
Screenshot van de Ryanair app

In de stromende regen en met een snijdende koude wind stapten we in het vliegtuig om drie uur later in de stralende zon en 15 graden warmer terecht te komen. Wat heerlijk! Met onze dikke truien en mijn Uggs (ik heb heeeeeele mooie leren Uggs en die zijn inmiddels al mee geweest naar Ierland, Engeland, Portugal en komende week naar Italië) hadden we het toch wel een beetje warm en al snel stond het zweet op onze Hollandse hoofden terwijl de rest van de bevolking in een dikke winterjas rondliep.

We hadden allebei een rugzak op, ik met de kleding en Mark met de laptops, camera, lenzen en alle andere apparatuur. Ik vind het ideaal om met alleen handbagage te reizen en voor de vier dagen dat we gingen gaat dat prima met een rugzakje.

De hele dag liepen we door het prachtige Lissabon. We begonnen bij een vlooienmarkt in de wijk Alfama (het oudste gedeelte van Lissabon) die op zaterdagochtend wordt gehouden. Er waren heel veel hippies en bejaarden die iets moois probeerden te vinden tussen de vooral veel oude troep die verkocht werd. Op het plein werden tussen de marktkraampjes voorstellingen gegeven van aparte bandjes en dansers. De sfeer was heerlijk relaxt en de zon scheen volop.

De vlooienmarkt in Alfama wordt druk bezocht
De vlooienmarkt in Alfama wordt druk bezocht

Na een kijkje op de rommelmarkt hebben we de rest van de dag de kleine straatjes van Alfama verkend. Met onze rugzakjes op liepen we heuvel op en af en hebben we prachtige kerken en musea bezocht. Bovenop de heuvel hebben we het kasteel van Sao Jorge bekeken en genoten van het prachtige uitzicht dat je daar hebt over de stad.


Aan het einde van de dag, toen onze voeten toch wel moe werden, hebben we een tuktuk gehuurd om ons een tour van 1,5 uur door de stad te geven. In Lissabon rijden tientallen tuktuks en voor een paar tientjes wordt je de hele stad door geleid, afhankelijk van de tijd die je hebt geboekt. Met de mini tuktuk pasten we door alle smalle straatjes en kwamen we elke steile heuvel op en onze gids wist ons veel te vertellen. Super gaaf en echt een aanrader om te doen als je in Lissabon bent!

Met de tuktuk crossten we door Lissabon
Met de tuktuk crossten we door Lissabon

Aan het einde van de tour zette de gids ons af bij ons prachtige hotel, het Internacional Design Hotel middenin het centrum van Lissabon. In een prachtig oud, paars geschilderd, gebouw bevind zich dit hippe vier sterren hotel.

Na een heerlijke douche en een uitgebreid bad met de fijne hotelflesjes van L’Occitane gingen we uit eten. Op Tripadvisor vonden we een goed restaurant op slechts een paar honderd meter van ons hotel, maar omdat deze gesloten is gingen we het eerste de beste restaurant naar binnen waar we niet door een paar wanhopige obers naar binnen werden getrokken. Ons eten was prima en voor slechts 12 euro bestelden we er een fles Portugese wijn bij.

Waar we op de heenweg werden belaagd door de wanhopige obers, was dat op de terugweg door drugsdealers die graag hun wiet/coke/speed/xtc/whatever wilden verkopen. Elke twee meter kwam er weer een wit poederig of juist groen zakje tevoorschijn. We waren inderdaad erg moe, maar om nou te zeggen dat we eruit zagen als drugsverslaafden…


Na deze prachtige dag hebben we natuurlijk heerlijk geslapen!

 Reacties

reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *