Liebster Award: 10 vragen aan Longwayhome.nl

Onze voeten in het zandOnlangs werden wij door Sieds my travels genomineerd voor de Liebster Award en ontvingen wij tien vragen. Op dat moment waren wij nog aan het reizen, maar nu eenmaal thuis konden we zijn vragen beantwoorden.

De Liebster Award is in het leven geroepen om beginnende bloggers beter te leren kennen. Iedereen die genomineerd wordt beantwoord tien persoonlijke vragen. Zet je schrap, want we zijn een beetje uitgeschoten met onze antwoorden ;-)

1. Hoe zijn jullie op de naam van je blog gekomen?

Voor onze bedrijven moeten we vaak namen verzinnen. Soms gaat dat heel makkelijk en bedenken we een naam binnen een paar minuten. Soms duurt het dagen voor we een goede naam hebben bedacht. Bij ons blog ging het heel makkelijk, het was een zin die ik in een liedje hoorde en ik vond de naam erg toepasselijk. Later bleek dat er zelfs een liedje is dat zo heet!

2. Wat is het meest bizarre wat je ooit hebt meegemaakt toen je op reis was?


Mandy: we maken veel bizarre dingen mee. De reis loopt nooit zoals we plannen en regelmatig gaan er dingen mis. Een van de meest bizarre dingen die ik heb meegemaakt was toen ik een week na het overlijden van mijn stiefvader met mijn moeder op een All-Inclusive vakantie naar Egypte ging.

Er was een ontzettend lelijke Duitser die werkelijk overal zwaar behaard was. Behalve op zijn hoofd. Op zijn buik en rug prijkten duizenden grijze horlogeveertjes, walgelijk. Hij was erg geintresseerd in mijn moeder en vroeg aan mij van alles over haar.

Toen ik zei dat ze niet zo’n behoefte aan hem had omdat ze net weduwe is geworden trok hij zijn schouders op en antwoordde hij dat dat voor hem niets uitmaakte, het was voor hem geen probleem dat ze net haar man had verloren.

Ik kon me niet voorstellen dat iemand zo ontzettend gevoelloos kon zijn. Alsof hij met zijn hand over het hart streek! Wat een walgelijke vent. Ik heb hem heel hard uitgelachen. Sommige mensen zijn echt niet goed!


Mark: hier kan ik niet tegenop…

3. Heb je een reismotto? Zo jah, wat is je reismotto?

Ja! Zo veel mogelijk reizen en zo veel mogelijk zien in een zo kort mogelijke tijd!

4. Noem 5 landen waar je sowieso nog naar toe wilt in je leven?

Mandy: Oeh vijf landen dat is lastig kiezen! Canada, Madagascar, Iran, Australië en Costa Rica.

Mark: Noorwegen, Australië, Engeland, Canada en IJsland

5. Reisdilemma: ga je voor natuur of juist voor cultuur?


Natuur! We vinden beiden super leuk en combineren het ook altijd maar natuur wint het wel. Op sommige plekken in de natuur zo ontzettend indrukwekkend en overweldigend! Dan kunnen we echt met de mond open ergens naar zitten staren.

6. Wat is favoriete land en stad en waarom?

Mandy: mijn favoriete land is Amerika vanwege de prachtige natuur. We willen zeker nog een keer naar dit gigantische en bijzondere land maar voorlopig hebben we er helaas geen tijd voor. De natuurparken die we hebben gezien waren prachtig en niet te evenaren.

Riviertje in Zion National Park
Riviertje in Zion National Park

In drie weken tijd zijn we in zoveel verschillende landschappen geweest! Van Death Valley (de heetste plek op aarde) naar meters sneeuw in de Rocky Mountains en spuitende geisers in Yellowstone national park. Super bijzonder!

Mijn favoriete stad is Londen. Ik vind de stad prachtig en erg gezellig. In Londen is zoveel te zien en te doen dat je er weken kunt doorbrengen zonder je ook maar een moment te vervelen!

Mark: ik sluit mij aan bij West Amerika. We droomden al stiekem om hier naartoe te gaan, maar hadden toen nog niet genoeg gespaard. Dachten we! Want toen we een mooie aanbieding kregen zijn we kort daarop naar Amerika gegaan voor een prachtige rondreis van 3 weken.

Ik heb nog niet vaak steden bezocht, maar de stad die ik nog graag eens weer zou bezoeken is Wenen in de zomer. We zijn er nu in de winter geweest en dat was al prachtig en ik denk dat het in de zomer ook enorm mooi zal zijn.

7. Wat is je favoriete reisprogramma?

Wij kijken eigenlijk nooit naar reisprogramma’s. Misschien alleen als we het langs zien komen op tv. Maar we nemen dit nooit op en kijken ook niks terug.

8. Wat is het meest bijzondere wat je tijdens een reis hebt gegeten en vond je het lekker?

Mandy: In Parijs heb ik echt iets walgelijks gegeten. Als ik er nu aan terugdenk wordt ik weer misselijk en destijds ben ik er weken misselijk van geweest. Ik kreeg constant flashbacks!

Ik was met mijn studentenvereniging in Parijs. Er was een liftwedstrijd en iedereen was liftend gekomen, behalve een vriend en ik. Van m’n ouders mocht ik absoluut niet liften en zelf had ik er ook niet zoveel behoefte aan. Uren in de regen staan wachten tot één of andere engerd je mee zou nemen… niets voor mij.

Voor slechts 13 euro konden we met de bus van Amsterdam naar Parijs en met onze ov kaart konden we voor niets naar Amsterdam. Voor die 13 euro ging ik niet liften.

We verbleven in een hostel en we aten bij restaurants die werden aanbevolen in de Lonely Planet. Nou is inmiddels mijn ervaring dat die restaurants bar slecht zijn, maar dat wist ik toen nog niet. Er was een uitgebreide menukaart en ik koos een worst. Die worst was niet zo duur en leek me erg lekker. Na een tijdje wachten in het piepkleine restaurant waar we met onze groep eigenlijk niet in pasten, kreeg ik m’n bestelde worst.

Getverdemme wat ik daar op m’n bord had!!!!!!!! Het was een stuk ondefinieerbaar vlees omhuld met een dikke laag op elkaar geperste darmen. Terwijl ik dit proef word ik er weer ziek van. Ik heb het gegeten. Je moet alles proberen toch? Het was niet te eten. Ook niet toen ik die dikke laag darmen wegvouwde en de prut eronder at. Het was te smerig voor woorden. Ik heb het laten staan en ben nog dagen misselijk geweest.

In darmen zit stront en stront is niet gezond.

Mark: Een inktvis die er op het bord ook echt nog uitzag als een inktvis, met zuignappen en alles erop en eraan. Ik dacht dat ik iets van inktvisringetjes besteld had. Maar ik heb het helemaal opgegeten en het was nog heel erg lekker ook!

9. Reisdilemma: ga je voor een hotelkamer of slaap je liever in een tent?

Dat is geen dilemma, dat wordt een hotelkamer zonder beestjes en kou ;-)

Mark en ik hebben zelfs nog nooit samen in een tent geslapen! En ik hoop dat het er ook nooit van komt. We hebben ooit een Volkswagen T4 geprobeerd en zelfs dat beviel ons zo slecht dat een tent niet eens ter sprake zal komen.

Onze Volkswagen T4 camper
Onze Volkswagen T4 camper

Tenten zijn altijd óf veels te koud, óf veels te heet. Je slaapt op een keihard matje of op een  luchtbed dat inzakt bij je kont waardoor je alsnog op de grond ligt. Je hebt geen ruimte voor je spullen en het ergste van alles: er is geen toilet. Ik moet ‘s nachts minstens twee keer naar het toilet en ik ga niet midden in de nacht met een wc-rol onder mijn arm over de donkere camping sjouwen.

We gaan voor een schone hotelkamer met een toilet en een warme douche.

10. Waar ben je in 2014 allemaal geweest en wat vond je het mooist?

We zijn in 2014 op heel veel plekken geweest! We begonnen in Centerparcs. Mark ging eerst met een groep vrienden naar Centerparcs en later zijn we er nog geweest met mijn familie omdat mijn moeder vijftig werd.

Weekje relaxen op Mallorca

De lekkerste tapas ooit!
De lekkerste tapas ooit!

Daarna zijn we een tijdje niet op reis geweest omdat we super druk waren met onze website Turkijevisum.nl. Dat liep zo hard dat we nergens naartoe konden! Toen we uiteindelijk personeel hadden aangenomen konden we een weekje weg. We waren totaal uitgeput en lichtelijk hysterisch nadat we tijden meer dan honderd uur per week hadden gewerkt.

Vanaf Eelde/Groningen vlogen we naar Mallorca en daar hebben we acht dagen niets anders gedaan dan slapen, relaxen aan het zwembad en heerlijke tapas eten. Toen we terug kwamen konden we er weer helemaal tegen aan!

Paar dagen relaxen in Spanje

Een paar weken later vertrokken mijn ouders naar Spanje en ben ik een paar daagjes bij hun langs geweest. Op vrijdag besloot ik toch even langs te gaan en op zondag nam ik het vliegtuig naar Valencia. Ik heb vijf heerlijke dagen gehad en mijn broertje trakteerde me op een drankje van zijn zakgeld, super lief!

Rondreis Macedonië

Straat in Kratovo, Macedonië
Straat in Kratovo, Macedonië

Toen het seizoen voor de visa een beetje voorbij was en thuis alles goed geregeld was zijn we eind augustus naar Macedonië gegaan. We vinden dit een prachtig land en hebben er negen dagen rondgereisd.

Rondreis Turkije

Oud trekker in Cumalikizik, Turkije
Oud trekker in Cumalikizik, Turkije

Daarna hebben we vanuit Skopje (de hoofdstad van Macedonië) het vliegtuig naar Istanbul genomen. We hebben een auto gehuurd en hebben 23 dagen door Turkije gereisd.

Er is zoveel te zien in dat immense land dat we er met een noodgang doorheen zijn gegaan. We vertrokken ‘s ochtends vroeg en kwamen ‘s avonds na negen uur aan in het hotel. Bijna elke nacht sliepen we ergens anders. Het was super mooi maar een beetje te druk ;)

Rondreis Canarische Eilanden

Windmolen op Fuerteventura
Windmolen op Fuerteventura

Nadat we terugkwamen uit Macedonië en Turkije zijn we een maand thuis gebleven voor we aan onze laatste reis begonnen: een rondreis kriskras door Europa waar we afgelopen zaterdag van zijn thuisgekomen.

Op vijf november namen we het vliegtuig van Eelde/Groningen naar Gran Canaria. Daar hebben we een auto gehuurd en hebben we een maand over vijf van de zeven Canarische eilanden rond gereisd: Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, Fuerteventura en Lanzarote. Het was een prachtig rondreis.

Met de boot gingen we van eiland naar eiland en elk eiland bleek zijn eigen karakter te hebben. Waar ik vooraf bij de Canarische eilanden alleen aan zon, zee en strand dacht, bleken de eilanden veel meer te bieden te hebben. Er is genoeg te zien en te doen en vooral de natuur op La Gomera was geweldig.

Stedentrip in Madrid

Mooie straten met balkonnetjes i n Madrid
Mooie straten met balkonnetjes i n Madrid

Na een maand op de Canarische eilanden hebben we het vliegtuig naar Madrid genomen. We waren nog nooit in de hoofdstad van Spanje geweest en kenden eigenlijk ook niemand die daarnaartoe is geweest, maar het was prachtig! Madrid is een hele gezellig stad met duizenden gezellige balkonnetjes en heerlijke terrasjes waar je uitgebreid tapas kunt eten. We zijn er een week geweest en vonden het een enorme verrassing.

Huizenjacht in Hongarije

Even grasmaaien en klaar!
Even grasmaaien en klaar!

Vanaf Madrid zijn we naar Boedapest gevlogen, de hoofdstad van Hongarije. Met een huurauto zijn we door het land getrokken en hebben we heel veel huizen bekeken. Uiteindelijk bleek dat erg tegen te vallen en hebben we besloten geen huis te kopen, wat we erg jammer vonden.

Stedentrip in Wenen

Schloss Belvedere in Wenen
Schloss Belvedere in Wenen

Vanuit Hongarije zijn we via Slowakije (waar ik niet echt durfde te wandelen vanwege de waarschuwingen voor chagrijnige beren die te laat aan hun winterslaapje begonnen vanwege het uitblijven van de vorst) naar Wenen gereden.

Wenen stond al jaren bovenaan ons lijstje en nu gingen we het eindelijk bezoeken! We hadden hoge verwachtingen en de stad viel in niets tegen. Er is zoveel te zien! Wenen ademt geschiedenis!

Stedentrip in Praag

Verlichte Karelsbrug en de Praagse Burcht
Verlichte Karelsbrug en de Praagse Burcht

Van Wenen zijn we naar Praag gereden. We zouden eigenlijk ook naar Bratislava, maar omdat onze huurauto pech kreeg en we uren moesten wachten voor er hulp kwam zijn we rechtstreeks naar de hoofdstad van Tsjechie gegaan. Uiteraard was Praag geweldig. Het wordt niet voor niets de gouden stad genoemd.

Kerst vieren in de sneeuw

Fijne kerst!
Fijne kerst!

Kerst wilden we doorbrengen in de sneeuw en na dagen de weerberichten in heel centraal Europa bij te hebben gehouden, besloten we kerst te vieren in Harrachov, in het uiterste noorden van Tsjechie, vlakbij de grens met Polen. Daar zou een heleboel sneeuw vallen. Dat viel tegen!

Toen we er naartoe reden was er geen sneeuw maar regen. De weerberichten gaven waarschuwingen voor extreem weer, sneeuwbuien en zelfs sneeuwduinen maar niets daarvan. Toen we aankwamen waaide het wel hard en was er een beetje natte sneeuw.

Dat veranderde op eerste kerstdag. Het begon te sneeuwen en er viel ontzettend veel. Yes we hadden toch nog een witte kerst! We hebben heerlijk rustig aan gedaan met de kerstdagen. We hadden een appartement en heerlijke dingen gekocht bij de Lidl. We hebben een beetje gewerkt, gewandeld en filmpjes gekeken. Helemaal perfect!

Stedentrip in Boedapest

Een wachter in Boedapest
Een wachter in Boedapest

Derde kerstdag hebben we de hele dag gereden. We waren bang dat we niet weg zouden komen vanwege de sneeuw en we hebben een paar mensen moeten helpen met duwen maar onze Citroen C1 reed zo weg!

‘s Avonds kwamen we aan in Boedapest waar we een appartement vlakbij de kettingbrug hadden gehuurd. Er zat een wasmachine in en we hebben alles gewassen. We hadden drie dagen de tijd om Boedapest te bekijken. Voor mij was het de tweede keer in Boedapest en ook deze keer vond ik de stad weer prachtig.

Autopech in Oostenrijk

We hebben de huurauto ingeleverd in Boedapest en de trein genomen naar Salzburg in het westen van Oostenrijk. Daar hebben we een nieuwe auto gehuurd op het vliegveld en zijn we naar Slovenië gereden. De rit zou 2,5 uur duren, maar we hebben er 5,5 uur over gedaan. Het sneeuwde verschrikkelijk, zo’n sneeuwbui heb ik nog nooit eerder gezien. Er werd wel gestrooid maar dat had niet veel zin meer: de weg kleurde direct weer wit.

We moesten heel zachtjes rijden en na ongeveer 150 kilometer begon het motorlampje te branden. Ik weigerde weer uren op hulp te wachten (we hadden weer een auto bij Sixt gehuurd omdat we geen andere keus hadden, alle andere auto’s bij andere maatschappijen in Salzburg waren uitverkocht) en gelukkig mochten we uiteindelijk doorrijden naar het dichtstbijzijnde Sixt kantoor.

Oud en nieuw vieren in Slovenië

Maria Hemelvaartskerk in het meer van Bled, Slovenië
Maria Hemelvaartskerk in het meer van Bled, Slovenië

‘s Avonds laat kwamen we aan in Slovenië. Slovenië was een sprookje. Ik heb er al veel foto’s van geplaatst en het was één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. We hebben oud en nieuw in Slovenië gevierd.

Wintersport in Westendorf, Oostenrijk

Samen voor het eerst skieën
Samen voor het eerst skieën

Van Slovenië zijn we naar onze laatste bestemming gereden: Westendorf in Oostenrijk. Dit dorp ligt in het grootste aaneengesloten skigebied van Europa: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. Mark is dol op skieën en dus besloten we daar onze reis af te sluiten.

Ik had voor het allereerst skiles. Wat een drama! Skieën is niet bepaald mijn talent, ben ik achter gekomen ;) We hebben een week geskied en het was hartstikke leuk. Na vier dagen les kon ik enigzins, het grootste gedeelte van de tijd, op mijn ski’s blijven staan! Ik ben super trots!

Na een week skiën zijn we weer naar Salzburg gereden waar we de auto hebben ingeleverd en het laatste nachtje hebben geslapen. Zaterdag 10 januari zijn we van Salzburg naar Eelde/Groningen gevlogen waardoor het rondje weer compleet was.

Mooiste reis in 2014

Ballonnen over Cappadoccië
Ballonnen over Cappadoccië

Wat vond ik nou het mooiste? Dat vind ik lastig te zeggen. We hebben zoveel mooie dingen gezien en gedaan! Ik vond Slovenië en het meer van Bled prachtig. Ik denk dat Bled de mooiste plaats is waar we dit jaar zijn geweest. De mooiste ervaring was absoluut onze ballontocht over Cappadocië in Turkije. Dat was een onvergetelijke ervaring!Reacties

reacties

2 gedachten over “Liebster Award: 10 vragen aan Longwayhome.nl”

  1. Wat een gave post is het geworden, jullie zijn idd een beetje uitgeschoten, maar het wel superleuk om te lezen! :-) Zie dat jullie Amerika als favo land hebben, ik ga er zelf in september naar toe, ook de westkust, lijkt me echt heel mooi! En wat hebben jullie veel gezien zeg in 2014, mooie foto’s ook!

    1. Hoi! Bedankt voor je reactie. We hebben dit jaar zoveel gezien en gedaan dat het echt een mega lang stukje werd! Wat super leuk dat je in september naar Amerika gaat. Hoe lang ga je en weet je al waar je allemaal naartoe gaat? Ben heel benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *