Onze nieuwe reis: last minute relaxen in Florida

Clear Water beach in FloridaYeah! Vrijdag gaan we naar Florida! We hebben er superveel zin in! We wilden eigenlijk twee weekjes zon, zee en strand op een warme bestemming waar we vanaf Groningen Airport Eelde naartoe konden vliegen. Dat is voor ons maar 20 minuten rijden en ik vind het zo gezellig als je wordt uitgezwaaid en wordt opgehaald!

De laatste drie reizen hebben we prachtige rondreizen gemaakt en tussendoor en ter plaatse heel hard gewerkt, dus we hadden nu zin in een heerlijke ontspannende reis. Helaas konden we niet vanaf Groningen/Eelde vliegen: je hebt slechts beperkte keuze en in deze tijd van het jaar is het op veel bestemmingen rond de Middellandse Zee nog een beetje te koud voor zon, zee en strand.

Wie runt ondertussen de webshops?

De enige optie was om dan naar de Canarische Eilanden te gaan (in november zijn we daar van eiland naar eiland gehopt), maar die vluchten zaten heel april al vol!


Omdat we met mijn vader en stiefmoeder webshops hebben moet er altijd tenminste een van ons vieren thuis zijn om de bestellingen te verzenden. Mijn ouders gaan in de meivakantie naar IJsland (gaan wij misschien dit jaar ook nog naartoe) dus dan zou het nog minstens 7 weken duren voordat wij weg kunnen, terwijl we dan waarschijnlijk op het hoogtepunt zitten met onze webshop in Outdoor artikelen.

Oftewel: we wilden graag deze of volgende week weg naar een zonnig oord.

Kiezen tussen Curaçao en Florida

Waar dan naartoe? Cuba kunnen we niet naar toe want we hebben goed internet nodig. We moeten ook op vakantie elke dag werken en kunnen niet 2 weken zonder internet. Mexico zijn we al geweest, in Thailand regent het deze tijd van het jaar en Noord Afrika trekt ons op het moment niet zo. Over Gambia hoor ik van iedereen slechte verhalen, dus dat viel ook af.

Uiteindelijk bleef de keuze tussen Curaçao en Florida. Curaçao leek me heerlijk tropisch, maar met elk hotel dat ik op Curaçao bekeek was wel iets mis (vies, slecht internet, ver van de zee met een mini zwembad, druk, schimmelplekken, te duur, enzovoort), waardoor de keuze op Florida viel! Via Arke hebben we een fly-drive geboekt naar Orlando en gaan we vrijdag voor 17 dagen naar Florida!

Zonnen, zwemmen en Disney World!

Magic Kingdom Park in Florida
Magic Kingdom Park in Florida

Via Booking.com hebben we een geweldige accommodatie geboekt: een Van der Valk resort! Hahahaha! In Nederland ben ik überhaupt nog nooit in een Van der Valk geweest, ik heb er nog nooit gegeten of geslapen en nu gaan we naar Van der Valk in Florida!

We hebben daar een huisje gehuurd met een privé zwembad op ongeveer een uurtje rijden vanaf Orlando. Daar kunnen we heerlijk genieten van de zon en de warmte (het is er nu 31 graden) en het is maar een uurtje rijden naar het meest geweldige pretpark ter wereld: Disney World!

Het hotel is helemaal iets voor mij: over het privé zwembad is een gigantische hor gebouwd, zodat je geen last hebt van beestjes! Ik haat beestjes; ik vind ze vies en ik ben er doodsbang voor. Als ik mijn opblaasbare zwembadje in de tuin opzet word ik altijd belaagd door de prikvliegen. En ik weet niet of die vervelende beesten in Florida wonen, maar ze kunnen me in ieder geval niet prikken.

Oeh, we hebben er zo’n zin in! Nog maar 3 nachtjes slapen :-)

Wie is er ook weleens in Florida geweest en heeft een paar leuke tips voor ons?Reacties

reacties

2 gedachten over “Onze nieuwe reis: last minute relaxen in Florida”

  1. Wauw! Wat heerlijk om dit zo last minute te boeken zeg. Heel veel plezier in Florida! Ik ben nog nooit die kant op geweest dus ik ben benieuwd hoe jullie het gaan hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *