Een weekje Spanje

Toren op het strand van VinaròsTerwijl ik dit stukje typ, zit ik op een prachtige houten veranda aan de zee. Mijn ouders huren ieder jaar een chalet aan de Spaanse kust en natuurlijk gaan we dan een paar dagen langs!

Toen we in Florida zaten, hebben we de tickets naar Spanje geboekt (zo luxe om op de ene vakantie de tickets voor de volgende te boeken!) en nu zitten we 8 dagen hier.

Op vakantie met de familie

Woensdag hebben we tot 17:00 uur gewerkt, de laatste telefoontjes en chats aangenomen en daarna zijn we gauw naar mijn moeders huis gereden. Ze had heerlijk voor ons gekookt: aardappeltjes, bloemkool en een stukje vlees. Daarna hebben we een ontbijtje gekocht (allebei een croissantje en een bakje kersen) en toen reden we in 2,5 uur naar het vliegveld van Eindhoven.


Mijn ouders zijn gescheiden toen ik vijf jaar oud was. Mijn vader is hertrouwd met mijn stiefmoeder, Marianne. Samen hebben ze nog een kindje gekregen toen ik 16 jaar oud was: mijn broertje Mike die nu 9 is. Zij zijn een weekje geleden naar Spanje vertrokken zodra mijn broertje vrijdagmiddag vakantie had.

Om 05:30 uur nog aan het werk

In Eindhoven hebben we een nachtje geslapen in het Tullip Inn Airport Hotel. Dat is een hartstikke handig hotel: het zit boven het vliegveld. Met een Park en Fly arrangement zet je de auto voor de ingang van het vliegveld neer en overnacht je in het hotel. Het is een prima hotel: vriendelijk personeel, schone en nette kamers en goede wifi. Perfect voor ons dus!

Na het zetten van 3 wekkers (je wilt je natuurlijk niet verslapen en pas wakker worden als het vliegtuig al vertrokken is) ben ik gaan slapen. Om half zes schrok ik wakker van de eerste wekker, waarna wekker 2 ook al gauw af ging. Wekker 3 ging niet: Mark had zijn wekker een uur te laat gezet :-)

Normaal moet Mark altijd uren wakker worden en is hij niet uit bed te krijgen, maar nu stond hij binnen 5 minuten onder de douche! Laat hem dat thuis ook eens doen ;-)


Op onze website voor visa voor Turkije heeft Mark ’s avonds een rode melding neergezet dat alle spoedvisa, die normaal binnen tien minuten worden geleverd, pas na 10:30 uur weer werden geleverd. Toen ik zo ’s ochtends vroeg op mijn  mobiel keek zag ik tig mails van mensen die vandaag het vliegtuig namen en zelfs van mensen die om 09:00 uur op vakantie gingen, dus of we toch nog het visum op tijd in orde konden maken. Dus terwijl Mark onder de douche stond ben ik toch maar alle visa gaan verwerken zodat iedereen met zijn visum op vakantie kon.

Om 06:30 uur klaar voor vertrek

Omdat het allemaal een stuk sneller ging dan verwacht, waren we al om 06:15 uur op het vliegveld. Dat was een kwestie van de lift naar beneden nemen en we waren er, ideaal! We hadden alleen handbagage en we waren al ingecheckt dus we konden zo doorlopen.

Alles ging hartstikke snel op het vliegveld van Eindhoven: de beveiliging, het controleren van onze tassen (omdat we meerdere laptops en een grote camera meenemen hebben we altijd veel kabels in de tas en dat ziet er erg raar uit dus onze tassen worden altijd handmatig gecontroleerd), spulletjes kopen in de tax free winkel, dus om 06:30 uur zaten we er helemaal klaar voor: wij konden vertrekken! Het vliegtuig zou pas om 08:00 uur vertrekken dus konden we nog even werken.

In 2 uur van regen naar zon

We vlogen met Ryanair en dat vind ik altijd hartstikke fijn: we hebben nog nooit vertraging gehad met Ryanair, ook hier is het personeel altijd supervriendelijk (valt bij veel andere maatschappijen nogal tegen) en je komt altijd voor de geplande tijd aan op het vliegveld. De beenruimte is natuurlijk minimaal, maar goed, daarvoor zit je voor een dubbeltje op de eerste rij en voor een vlucht van 2 uur is dat prima te doen. I <3 Ryanair :-)


De vlucht ging super snel en om 09:55 uur waren we al geland, in plaats van de geplande 10:15 uur. In 2 uurtjes waren we van koud, regenachtig miezerweer naar de stralende zon gegaan!

Koffer overhoop gehaald door de beveiliging

Mijn vader zou ons ophalen van het vliegveld, maar omdat we zo vroeg waren was hij er nog niet. Ik kon nog even naar het toilet. Ik vind het altijd zo ongemakkelijk om te moeten plassen met van die kleine tussenschotten er tussen! Alles is open en iedereen hoort alles van iedereen. Je hoort precies wat je buurvrouw doet. En dan staat er ook nog een lange rij dames te wachten tot je klaar bent. En als je dan de deur opendoet om weer uit het toilet te stappen, duikt er direct weer iemand in… terwijl jouw boodschap nog doorspoelt.

Maar goed, mijn vader was er nog niet en wij stonden buiten te wachten in de zon met onze minikoffertjes. Na alle reizen die we hebben gemaakt ben ik inmiddels de inpakmaster: we reizen het liefste met alleen handbagage en ik weet precies hoe ik ze moet inpakken om zo veel mogelijk mee te krijgen. Toen de beveiligingsbeambte in Eindhoven alles overhoop had gehaald voor de controle was ik eerst 10 minuten bezig om alles zo neer te leggen dat het weer precies paste.

Benieuwd wat we zoal bij ons hebben? In onze koffertjes (voor 8 euro van de action en ze gaan al ruim 3 jaar mee) passen twee grote laptops, een camera met grote lens, een rugtas, alle bijhorende kabels en adapters, toiletspullen, extra grote haarborstel, boeken, zes tijdschriften, elektrische tandenborstels, 6 korte broeken, vier polo’s, 8 t-shirts, ondergoed, hemdjes, 4 jurken, 2 zwembroeken en een bikini. Voor reizen tot 2 weken gaan we met alleen handbagage. Gaan we langer dan nemen we een koffer mee.

Nieuwe reizen plannen

Mijn vader was precies om 10:15 uur, de tijd dat het vliegtuig zou landen, op het vliegveld. Samen gingen we nog even boodschappen doen en reden we naar het chalet. Eenmaal daar maakte mijn vader een heerlijke lunch: hij maakte een maaltijdsalade van gebakken kip en champignons met allemaal slasoorten, komkommer en munt. Super!

De rest van de dag hebben we op het strand gelegen. Met mijn broertje heb ik getennist met van die houten batjes en een roze rubberen balletje. Helaas zijn zowel mijn broertje als ik geen talent dus we konden maximaal 3 keer overspelen (uitzondering, 1 keer overspelen was al een overwinning).

’s Avonds kookte mijn vader weer heerlijk en na een spelletje monopoly met Mark en m’n broertje hebben we een ijsje gehaald en een cheesecake voor mijn stiefmoeder. De hele avond hebben we gezellig een borrel gedronken en nieuwe reizen gepland!

De tapas en sangria waren sneller op dan dat ik een foto kon maken
De tapas en sangria waren sneller op dan dat ik een foto kon maken

Relaxen, eten en drinken

Mijn vader en stiefmoeder zijn al op heel veel plekken geweest. In de meivakantie zijn ze naar IJsland geweest (vooral Mark was lichtelijk jaloers ;-) ) en binnenkort gaat mijn vader naar Noord Korea (vooral ik ben erg jaloers ;-) ). Toen mijn broertje 3 jaar oud was, was hij al op alle continenten geweest! Met mijn ouders kan ik dus perfect nieuwe reizen plannen.

We wilden eigenlijk in augustus en september naar Amerika en Canada, maar het is toch wel erg druk met ons werk en eigenlijk kunnen we onze klanten niet snel genoeg helpen met zo’n tijdsverschil. We weten dus nog niet of we dat gaan doen.

Wel hebben we het erover gehad om in januari en februari naar Nieuw Zeeland, Australië en Fiji te gaan. Ik ben zelf al in Nieuw Zeeland geweest, maar het staat bovenaan Marks lijstje dus willen we de landen combineren. Mijn ouders zijn meerdere malen in Nieuw Zeeland en Australië geweest en we hebben dus al een paar mooie routes doorgenomen. Supergezellig om samen bij het kaarslicht van de citronellakaarsen en de geur van Deet (ik dacht altijd dat muggen niet van zee hielden) nieuwe reizen te plannen en te dromen over de meest bijzondere bestemmingen.

De rest van de week doen we leuke dingen: we gaan lekker relaxen op het strand, vanavond gaan we bbqen met verse tonijnsteak, we gaan uitgebreid tapas eten met een liter Sangria en we gaan nog een paar dagen de binnenlanden in naar een prachtig antiek stadje.

Ik vind het super leuk om gezellig met m’n familie op vakantie te zijn!

Zeebenen
Zeebenen


Reacties

reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *