50 minder leuke reismomenten

Mandy moest soms de auto uit de sneeuw duwenNa onze lijst met 100 geweldige reismomenten waar we helemaal gelukkig van werden heb ik nu ook een lijst gemaakt met 50 minder leuke reismomenten. Reizen is geweldig maar soms gaat er van alles mis en maak je wat minder leuke dingen mee.

 1. Mark die denkt dat hij geen camper maar een vrachtwagen onder de kont heeft, waardoor we 40 kilometer moeten omrijden om goedkoop te kunnen tanken in Luxemburg.
 2. Hoofdstad Luxemburg van Luxemburg niet kunnen vinden vanwege allemaal omleidingen die naar elkaar wijzen, waardoor je steeds op hetzelfde (verkeerde) punt uitkomt. We hebben de stad nooit gezien.
 3. Begin april op een camping slapen die toch echt voor de zomer bedoeld is in het noorden van Frankrijk met allemaal open toiletgebouwen en zonder verwarming in de camper.
 4. Gedeelde toiletten. Vooral als ze vies zijn.
 5. Mark die aan de diarree is in een veels te kleine hostel kamer. Dat was de laatste keer dat we in een hostel sliepen.
 6. Mark die een voedselvergiftiging heeft opgelopen door een hamburger van de Burger King in Madrid en vervolgens tien dagen moet overgeven en aan de diarree is.
 7. In een ontzettend smerig motel slapen in Amerika waar de lakens stinken alsof ze al maanden niet gewassen zijn.
 8. In een ontzettend smerig motel in Amerika slapen dat bevolkt wordt door drugsdealers/drugsverslaafden/prostituees.
 9. Op je kont de berg afgaan in plaats van op je ski’s.
 10. Op één ski de berg afgaan terwijl je dat niet doorhebt.
 11. Vergeten hoe je ook maar weer moest remmen met je ski’s als je één dag niet hebt geskied. En dan niet kunnen stoppen.
 12. Een maand lang stromende regen en storm op de Canarische Eilanden, terwijl je eigenlijk alleen zomerjurkjes hebt meegenomen.
 13. Terugkomen van een lange dag sightseeing en dan je auto nergens meer kunnen vinden omdat hij is weggesleept door de politie.
 14. Er vervolgens achter komen hoe corrupt de politie is.
 15. Er op het vliegveld achter komen dat Mark per ongeluk zijn roepnaam in plaats van zijn officiële naam (Maarten) heeft ingevuld op de vliegtickets en dan schandalig dure nieuwe tickets moeten kopen.
 16. Bijna je vlucht missen omdat die ineens is vervroegd en je keihard over de Turkse snelweg moet scheuren om op tijd te komen. En dan de auto met een noodgang voor de deur laten parkeren waardoor er allemaal mannen met grote geweren komen aangerend omdat ze denken dat je een aanslag komt plegen. Gelukkig was de vlucht vertraagd waardoor we hem precies hebben gehaald.
 17. Een verkeerde afslag nemen naar de opgravingen van Pergamon en over een militaire basis rijden. Dan denken dat je goed zit omdat in de reisgids stond dat je langs een militair terrein zou rijden en dat het daar verboden is om foto’s te maken. Vervolgens langs wegafzettingen rijden omdat je denkt dat je er wel omheen kunt en dat er zelfs geen lichtje gaat branden als er allemaal mannen met geweren staan. Gewoon net zo lang doorrijden tot je door al het prikkeldraad op de weg niet verder komt en dan worden aangehouden door een groep militairen met machinegeweren die er snel achteraan zijn gekomen. Toen ze hoorden in ons beste Turks waar we naar op zoek waren werd de enige jongen op de basis, die Engels sprak, direct gehaald en die legde ons uitgebreid uit waar we langs moesten. Dat was wel lief.
 18. Langs de kant stoppen in Macedonië omdat je zo’n mooi uitzicht hebt en er dan achter komen dat je in een gat bent gereden op een groot rotsblok dat verscholen zat achter het gras. De auto zat muurvast en we kwamen er echt niet meer uit. We waren in de middle of nowhere en waren bang daar de rest van de dag te moeten blijven staan (geen telefoonontvangst). Uiteindelijk werden we gered!
 19. De huurauto die niet meer start en je vervolgens vier uur moet wachten op hulp.
 20. Rijden in een enorme sneeuwstorm en dat het motorlampje van de huurauto die we net hadden opgehaald begint te branden. En de mededeling (als je na een half uur eindelijk de road assistance van Sixt kunt bereiken) dat ze ons laten wegslepen maar dat we de rest van de nacht niet meer wegkomen.
 21. Mark die zijn astmamedicijnen is vergeten als hij een astma aanval heeft bovenop de berg en dat de medicijnen in de auto onderaan de berg liggen.
 22. Mensen die je proberen te besodemieteren.
 23. Een taxichauffeur in Turkije die een uur verkeert rijdt en jou daarvoor laat betalen.
 24. Middenin de jungle van Mexico rijden terwijl het donker wordt en het olielampje dat ineens begint te branden.
 25. Een worst bestellen in Parijs en dan een samengeperste darm met dubieuze inhoud op je bord krijgen.
 26. Heimwee met kerst als je het liedje “driving home for christmas” hoort op de radio.
 27. Vallen in de sneeuw en dan je broek vol hebben met sneeuw dat je er niet uitkrijgt en dan de rest van de dag het gevoel hebben alsof je in je broek hebt geplast.
 28. Vliegen in een storm. Toen we van Salzburg naar Eelde/Groningen vlogen stormde het zowel in Nederland als in Oostenrijk. Het opstijgen leek meer op stuntvliegen met het vliegtuig en met vleugels die alle kanten op gingen. Ik was echt doodsbang.
 29. Niet meer een tempel af durven. We konden een duizend jaar oude Mayatempel beklimmen in Mexico. Ik klom zo snel mogelijk naar boven zodat ik niet naar beneden zou kijken, maar eenmaal boven durfde ik absoluut niet meer naar beneden. Je kon je nergens vastpakken en de treden waren na 1000 jaar niet meer van de beste kwaliteit.
 30. Geweigerd worden aan de grens van Griekenland en Macedonië omdat het autoverhuurbedrijf is vergeten de juiste papieren in de auto te leggen en dan vervolgens drie dagen moeten wachten omdat die papieren van Athene naar Thessaloniki moeten worden gebracht.
 31. De grens met Albanië niet kunnen vinden terwijl er overal auto’s met Albanees kentekenplaat rijden, Google Maps je over één of ander smokkelpaadje wil sturen waar je met de auto nooit langs kunt en de enige bordjes die je ziet je waarschuwen voor beren.
 32. In het donker rijden met een brandend benzinelampje en nergens een tankstation kunnen vinden.
 33. Een wurgslang om je nek hebben.
 34. Die wurgslang die dan bedenkt om je te gaan wurgen. Ik leef nog steeds dus hij werd er net op tijd afgehaald. ;-)
 35. Slecht internet terwijl je moet werken.
 36. Om 04.00 uur opstaan, een paar uur wachten en de ballonvaart die dan alsnog wordt afgeblazen omdat de wind te hard is.
 37. Tot twee keer toe 1,5 uur heen en 1,5 uur terug naar de Teide (een oude vulkaan en de hoogste berg van Spanje) rijden en er dan achter komen dat de kabelbaan naar de top gesloten is.
 38. Koud water uit de douche.
 39. Je familie en vrienden enorm missen.
 40. Mensen die hun stoel achterover doen in krappe vliegtuigen en dan helemaal niet meer kunnen bewegen.
 41. Gillende onopgevoede kinderen.
 42. Mark die niet onbeleefd wil zijn tegen een Turkse man bij de opgravingen van Perge en gauw zijn muntjes bekijkt. Daarna moest hij tien euro betalen. Hij heeft hem uiteindelijk een euro gegeven en denkt voortaan twee keer na voor hij ergens naar kijkt.
 43. Mensen in Turkije die midden op de weg gaan staan en doen alsof ze auto pech hebben. Als je stopt omdat het toch zielig is (er was verder niets in de buurt, pas kilometers verderop) en je wilt helpen blijkt dat ze je een rafting tocht willen verkopen die je twintig kilometer verderop kunt doen (en waar dit de enige weg naartoe was).
 44. Je zakelijke pas die aangeeft dat er te weinig saldo opstaat bij het betalen (terwijl je zeker weet je genoeg hebt) en dat dan blijkt dat er iets mis is gegaan bij het activeren van je pinpas. Activeren kan alleen bij een kantoor in Nederland. Het duurde even maar gelukkig is het uiteindelijk allemaal geregeld!
 45. Ruim 300 kilometer naar het vliegveld moeten rijden en denken dat je op tijd bent vertrokken, maar er dan achter komen dat er een uur tijdsverschil tussen Macedonië en Griekenland zit, je daardoor keihard moet doorrijden en dat je dan ook nog verkeerd rijdt! Ik zat zwaar in de stress maar uiteindelijk hebben we het allemaal nét gered.
 46. Je reis die altijd veel te snel voorbij gaat. Op reis gaat de tijd minstens twee keer zo snel als thuis.
 47. Een berg op wandelen in het donker. We dachten dat het wel verlicht zou zijn en hadden de afstand een beetje onderschat. Iedereen had een zaklamp bij zich behalve wij. Wij hadden alleen Mark’s kapotte mobiel die binnen twintig minuten leeg was, dus we moesten echt de berg oprennen voor het lichtje van de telefoon weg zou zijn.
 48. Zeeziekte! En dan de hele boottocht boven de wc moeten hangen.
 49. Naar huis moeten. Ik word er altijd verdrietig van als een reis weer is omgevlogen en we naar huis moeten. Ondanks dat ik altijd super blij ben om iedereen weer te zien, zouden we het liefste fulltime op reis willen zijn!

En soms denk je gewoon zelf niet zo goed na ;-)


Wat was jouw meest vervelende reismoment?Reacties

reacties

Een gedachte over “50 minder leuke reismomenten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *