10 tips voor budget reizen in Amerika + extra bonustip
Voor veel mensen is een rondreis door de indrukwekkende natuur van West Amerika iets dat hoog op de bucketlist staat. Een reis door Amerika kost minder dan je misschien zou denken: als ervaringsdeskundige deel ik graag onze goedkope Amerika reis met je!

Toen wij naar Amerika op reis gingen was dat niet gepland. We hadden niet zo’n groot budget en waren bij de bekende reisaanbieders op zoek naar een goedkope vakantie op een zonnige bestemming. Tussen die zonnige bestemmingen vond ik een aanbieding voor Amerika: retourvlucht naar San Francisco en 23 dagen autohuur voor €650. Daar zaten nog geen accommodaties bij in en er was alle vrijheid om zelf je reis in te delen.

Ingang van Yosemite National Park
Ingang van Yosemite National Park

Alle nationale parken die ik op mijn lijstje had heb ik in de drie weken die we hadden (23 dagen maar natuurlijk een dag heen- en een dag terugreizen) weten te persen. Het was de reis van ons leven!

Omdat we ons strak aan ons budget moesten houden en we graag naar de dure pretparken Disneyland en Seaworld wilden, hebben we ontzettend goedkoop gereisd. Bij deze mijn tips!

1. Slaap wat verder van de nationale parken

In Beatty (Nevada) overnachtten we in een alien motel
In Beatty (Nevada) overnachtten we in een alien motel

De nationale parken zijn erg populair, zeker in de zomer. Dit merk je in de hotel- en motelprijzen in de buurt. Deze zijn een stuk duurder dan wanneer je wat verder rijdt. Op je route van park naar park vind je genoeg motels voor de helft of een kwart van de prijs van een hotel bij een natuurpark. Dat scheelt je de volgende dag ook weer rijden! Zie ook tips 7 en 8.

2. Neem een tentje mee

Ik hou niet van tenten, ik hou niet van beesten en ik hou niet van gedeelde toiletten, maar toch heb ik serieus over kamperen gedacht. Je kunt namelijk voor heel weinig geld of zelfs gratis met een tentje in de nationale parken overnachten. Dat scheelt je heel veel geld! Daarnaast beleef je het park volop: je ligt er middenin!

Op de website van het nationale park naar keuze vind je een overzicht van de kampeerplaatsen, plus informatie over de voorzieningen. Zo kun je zelf kiezen of je een doorspoeltoilet wilt of genoegen neemt met een gat in de grond!

3. Koop een America the Beautiful pass

Een America the Beautiful pas
Een America the Beautiful pas

Voor 80 dollar kun je met een auto vol met mensen (dus of je nou alleen, met zijn tweetjes of met een heel gezin bent) naar zo veel national parks als je wilt! Je koopt bij het eerste park dat je bezoekt een America the Beautiful pass en je hebt een jaar lang toegang tot alle nationale parken in de Verenigde Staten.

4. Boek vlak van tevoren

De motelkamers zijn prima voor een overnachting
De motelkamers zijn prima voor een overnachting

Als je besluit dat je iets meer comfort wilt dan een matje en een tent en je toch voor de hotels of de motels gaat, kun je het beste je motel kort van tevoren boeken. Tijdens het reizen wil je ergens misschien toch langer blijven dan je had verwacht of vind je het ergens vreselijk en wil je er zo snel mogelijk weg. Leg daarom nog niet alle overnachtingen voor je vertrek vast.

Wij reserveren meestal een of twee dagen van te voren via Booking.com. Er komen dan op het laatste moment nog accommodaties vrij, die soms last-minute korting geven. Nadeel is wel dat je vaak niet zo veel keus meer hebt. Als er alleen nog motels beschikbaar zijn die een 3 op hygiëne in de beoordelingen scoren dan slaap je in een smerig bed.

5. Koop een warme kip in de Walmart

Mark smult van de warme kip van de Walmart
Mark smult van de warme kip van de Walmart

In de Walmart (of een andere supermarkt) kun je heerlijke gegrilde kip kopen. Je kunt kiezen uit verschillende marinades en de kip staat in een warmhoudbox onder een warme lamp te garen en klaar in de winkel. Aan één zo’n grote kip heb je genoeg met zijn tweetjes. Als je hem in de achterbak legt, terwijl je door de woestijn van Arizona rijdt, is hij uren later nog warm!

6. Eet drie weken lang crackers met pindakaas als ontbijt en lunch

Dit is de ultieme bespaartip! Koop een paar pakken crackers en een megapot pindakaas, en je hebt voor weken ontbijt en lunch! Verwacht niet dat je daarna ooit weer crackers met pindakaas gaat eten, of dat je het op het einde van je reis nog weg krijgt, maar het scheelt zeker geld! Daarnaast heb je altijd en overal je eten bij je. Of je nou in de middle of nowhere in Californië bent of dat je bovenop een berg in Colarado staat, je zult geen honger hebben!

7. Motels met hoeren zijn goedkoper dan motels zonder

Op onze zoektocht naar goedkope plekken om te overnachten hebben we een paar keer tussen de hoeren geslapen. Je hebt er geen last van. Je hoeft alleen maar te slapen in je motel en na een lange dag reizen slaap je prima door het gebonk heen. Ik werd pas wakker toen er een trein langs m’n oor reed. Letterlijk.

8. Motels met drugsdealers zijn goedkoper dan motels zonder

In hoerenmotels vind je vaak ook drugsdealers. Niet altijd maar meestal wel. Deze motels vond ik verschrikkelijk omdat drugsdealers drugsverslaafden aantrekken. Hele groepen soms. Veel van hen wonen in het motel en zijn lang niet goed. Ik was steeds als de dood dat onze spullen gestolen zouden worden. Let goed op de beoordelingen voordat je een motel boekt!

Helaas waren er weleens motels met geen of weinig beoordelingen en kwamen we in een drugshol terecht. Er is zelfs eens een politie-inval in de kamer naast ons geweest! Tegenwoordig boeken we daarom eigenlijk geen hotels meer zonder beoordelingen.

9. Eet bij taco Bell

In Amerika kun je op elke hoek van de straat fastfood kopen. Taco Bell had onze absolute voorkeur, omdat je daar een salade bar hebt! Je hebt dus GROENTEN!!! Supergoedkoop eten (drie taco’s met bonenpuree voor een dollar) en salade. Ideaal!

10. All you can eat Chinees

Goedkoop eten (mét groente) bij de chinees
Goedkoop eten (mét groente) bij de chinees

Als je zat bent van de Taco Bell en je wilt wel groenten, dan is het een goed idee om te kijken of er een All you can eat Chinees zit. Voor een paar dollar (8 dollar inclusief een drankje en een refill) kun je zoveel eten als je wilt en zijn er groenten beschikbaar. Groentes zijn relatief duur in de Verenigde Staten, zeker als je het afzet tegenover de prijs van ongezond en diepvries voedsel.

Bonus tip: sla niet door!

Beef stew en spinazie uit blik van de Dollar Tree
Beef stew en spinazie uit blik van de Dollar Tree

Op een gegeven moment sloeg ik een beetje door in het budgetreizen. Elk motel heeft wel een magnetron waarin je eten kunt opwarmen en ik besloot om twee blikken eten bij de Dollar Tree te kopen van, jawel, een dollar. We hadden plastic bakjes en warmden ons blikje fancy spinach en beefstew op in de magnetron. Voor twee dollar hadden we avondeten!

Het was niet te vreten. Het vlees bleek voor een groot gedeelte namaakvlees te zijn (ik wil niet weten welk deel van welk dier) en leek meer op kattenvoer. Ik heb een paar happen gehad, want ik had toch honger. Na een uur kreeg ik enorme buikkrampen en ik heb de hele nacht op de wc gezeten. Geen aanrader dus.

Koop gewoon een pizza van een meter doorsnede ;-)

Ik had flinke honger
Ik had flinke honger


Reacties

reacties

10 gedachten over “10 tips voor budget reizen in Amerika + extra bonustip”

 1. Herkenbaar! Mijn tante woont in Amerika, en ze koopt haar groenten altijd bij van die kraampjes langs de weg, bij lokale boeren. En stuk goedkoper en lekkerder (relatief dan, er gaan niets boven groenten uit Europa).

  1. Bedankt voor je tip! Wij hebben inderdaad ook bij stalletjes langs de weg gekocht maar ik heb het helemaal niet als tip verwerkt in het artikel! We kregen overal zulke grote porties: manden met blauwe bessen van een kilo! Mark lust ze niet dus ik heb me er heerlijk helemaal misselijk in gegeten ;)

 2. Leuk blog! Wij haalden regelmatig een pizza af bij Domino’s om deze vervolgens op een gave locatie op te eten. Met zicht op de zonsondergang van LA of op de skyline van Seattle bijvoorbeeld. Onbetaalbaar! Motel 6 vonden we trouwens ook een goeie aanrader!

  1. Hoi Marcella! Bedankt voor je berichtje. Das een super goed idee!! Wij aten gewoon in de auto op de parkeerplaats, een stuk minder spectaculair ;)

  1. Wij hebben de reis geboekt via Arke.nl, we kwamen die reis toevallig tegen. Het was een vlucht inclusief een huurauto voor 3 weken.

   Bedankt voor je compliment! Daar zijn we blij mee :)

 3. Goede tips! wij vertrekken in augustus met z’n 4en….. 12.400Euro voor luxe hotels, grote auto, helicopter vluchten en hop on hop off bussen in SF LV en LA , maar geen ontbijt of diner.
  Centjes zijn aardig op……Taco Bell gaan we zeker proberen en een pot pindakaas en crackers voor nood is een goed plan!

  1. Taco Bell is inderdaad zeker een aanrader, ook het feit dat daar nog “aardig veel” groente op zit! En er is een saladebar. Pindakaas voor nood is prima, niet als dagelijks ontbijt ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *